Normal_univ__jantje_beton

Jantje Beton organiseert dit jaar voor de 5e keer het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Voor deze editie is Jantje Beton een samenwerking aangegaan met Univé. Beide organisaties zetten zich in om bewegen te stimuleren. Dit meldt Jantje Beton.

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton: “Wij organiseren het NK Stoepranden, omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Univé zet zich sinds jaar en dag in voor een gezonde leefstijl van haar verzekerden. En dat niet alleen: Univé heeft ook oog voor de gezonde leefstijl van kinderen. Daarmee is er een ideale match met Jantje Beton."

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken. Het populaire balspel, ook wel kaaibanden of randje tik genoemd, wordt vaak buiten op straat gespeeld door jong én oud, waardoor het onderling contact en gezelligheid in de buurt wordt gestimuleerd. 

Meer bewegen

Met het NK Stoepranden geeft Jantje Beton kinderen in heel Nederland, via lokale organisaties, een buitenspeelprikkel. Zo zorgt het ervoor dat meer kinderen (meer) buitenspelen, wat past bij een gezonde leefstijl. Ook Univé, de hoofdsponsor van deze editie, vindt sporten, spelen en bewegen belangrijk. Fons Roosenboom, sponsormanager Univé: “Om gezond te blijven, je goed te voelen en mensen te leren kennen is bewegen belangrijk voor ons allemaal. Het draagt bij aan een gezond en plezierig leven. Voor jong en oud, met of zonder beperking. Univé wil als Supporter van Sport bewegen en sporten voor iedereen toegankelijk maken. Het NK Stoepranden sluit goed aan bij deze waarden.”

Van voorrondes tot finale

De voorrondes van het NK Stoepranden zijn in april gestart en tot september werd er door 15.000 kinderen in 108 deelnemende plaatsen volop gespeeld en gestreden. De finalisten van de lokale voorrondes nemen het op zondag 19 september tegen elkaar op tijdens de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Wie zelf een potje wil stoepranden, kijkt voor meer informatie en de spelregels op www.jantjebeton.nl/nkstoepranden.

Door: Nationale Zorggids