Normal_pexels-alexandr-podvalny-4169384

Zorgverzekeraar CZ en apotheekketen BENU zijn een vijfjarige samenwerking aangegaan met als doel de apotheekzorg beter af te stemmen op de behoefte van de klant. Dat betekent dat het farmaceutische zorglandschap opnieuw wordt ingericht. Dit meldt CZ. 

De apotheekzorg kan beter worden afgestemd op de behoeften van de klant door bijvoorbeeld de wijze van medicijnuitgifte te verbreden (online bestellingen, ophaalpunten, automaten of zelfs thuisbezorging), betere informatievoorziening online en door meer in te zetten op preventie. CZ en BENU vormen samen de Duurzame Coalitie waarin ze de verantwoordelijkheid dragen voor een versterkte kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van het zorgstelsel, door de apotheekzorg een transitie te laten doormaken.

Toegankelijkheid garanderen 

“De langdurige samenwerking is slechts een middel, het hoofddoel is de beweging op gang te brengen die ervoor zorgt dat we op een verantwoorde manier de toegankelijkheid van farmaceutische zorg kunnen garanderen aan onze verzekerden”, aldus Mark van Kralingen van CZ.

Volgens CZ is de meest belangrijke innovatie het minst zichtbaar: de bekostiging van farmaceutische zorg. Er komt een einde aan de traditionele financiële afspraken en daarvoor in de plaats komt een vaste vergoeding voor de dienstverlening per verzekerde. BENU hoeft zich hierdoor minder zorgen te maken over inkomsten en kan zich beter richten op de wensten van de klant.

Meer over deze langdurige samenwerking lees je hier. 

Door: Nationale Zorggids