tandarts kiezen

Als kind kregen we het vaak te horen: ‘Pas goed op je tanden, je krijgt maar één keer!’ Vroeger had je altijd het idee, dat zal wel, maar het is uiteraard wel belangrijk. Zodra je om je heen ziet dat oudere mensen grote problemen krijgen met het gebit, dat hoort er vaak eenmaal bij op die leeftijd, besef je je pas echt dat je zo zuinig mogelijk moet zijn op je gebit wanneer je dit zo lang mogelijk wilt uitstellen. Het goed onderhouden van het gebit ligt vooral aan jezelf. Echter, ook zeker de keus voor een tandarts kan veel uitmaken. Wij lichten dit graag even toe.

Het belang van de juiste tandarts

Goed is een woord dat uiteraard erg ruim is, maar je kunt dit begrip prima zelf invullen. Wanneer je simpelweg een zoekopdracht ingeeft op Google dan kom je al een hoop tandartsen tegen. Het is zaak om op zoek te gaan naar een tandarts met goede reviews. De reviews zijn uiteraard de meningen over een bedrijf. Wanneer je hier enkel negatieve reacties leest dan weet je dat daar beter niet naartoe kunt gaan. De reviews zijn in veel gevallen een belangrijk uitgangspunt wanneer je de keuze maakt voor een service, maar een tandarts is iemand aan wie je een van je belangrijkste lichaamsdelen toevertrouwt en een tandartspraktijk heeft vaak specifiek in de manier van werken, zo kun je meestal uit de reviews al een hoop ontdekken of een tandarts, zoals tandarts TCN, een goed is of niet. De reviews zeggen bij een tandarts meer.  

Zelf verzorgen blijft ongelooflijk belangrijk

Ook is het belangrijk om zelf de tanden goed te blijven verzorgen. Je hoort steeds vaker dat er mensen zijn die de tanden maar één keer per dag hun tanden poetsen. Je denkt hier niet over na, maar zeker de laatste jaren loopt de maatschappij veel meer tegen de tijd, dan is het best logisch dat je het poetsen vaak door alle bezigheden wel eens vergeet en je dit vaak een keer op een dag overslaat. Dan poets dus één keer in plaats van twee. Echter, je kunt een hoop narigheid voorkomen door je tanden structureel twee keer per dag te poetsen. Zeker wanneer je gevoelig bent voor gaatjes is het een probleem wanneer je maar één keer per dag poetst, het is dan zelfs aan te raden drie keer per dag te poetsen.

Ook hoor je steeds meer dat mensen eerst gaan eten en dan direct hun tanden poetsen. Ook dit is ten strengste af te raden. Na het eten is het tandglazuur gevoeliger, op den duur kun je door direct te poetsen na het eten het tandglazuur vervelend beschadigen. Zorg ervoor dat je ofwel voor het eten je tanden poetst en dan 30 tot 45 minuten wacht totdat de smaak van het poetsen is verdwenen, of gaat eerst eten, wacht 30 tot 45 minuten en gaat dan poetsen. Optie één is echter nog altijd de betere van de twee.

Op zoek naar een tandarts in Castricum?

Ben jij op zoek naar de juiste tandarts in Castricum? Dan moet je bij TCN te Castricum zijn! Velen vinden een bezoek aan de tandarts allesbehalve leuk. TCN doet haar best om het tandartsbezoek toch zo aangenaam mogelijk te maken. Dit is namelijk een van de uitgangspunten van de praktijk. TCN kijkt niet alleen naar wat er gedaan moet worden op het gebied van gezondheid van de tanden, er wordt ook wel degelijk gekeken naar hoe een tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk kan worden gemaakt en vooral ‘angstpatiënten’ hebben daar veel baat bij. Dit neemt TCN serieus. Ben jij op zoek naar een ‘comfortabelere tandarts’? Neem dan eens een kijkje bij Tandarts TCN!