De Boer Dental

De vraag naar mondmaskers was groot in het afgelopen anderhalf jaar. Medische groothandel De Boer Dental verkocht miljoen IIR mondmaskers, mede door een strategische verandering van het logistieke proces binnen haar organisatie. Het was een van de weinige partijen die kon leveren.

Het aantal besmettingen met het coronavirus gaat langzaamaan de goede kant op. In de afgelopen maanden is het aantal mensen wat volledig gevaccineerd is sterk toegenomen. Ook de regels rondom het virus worden langzaamaan losgelaten door de overheid. De laatste versoepelingen, waarbij mogelijk ook het verplicht dragen van een mondmasker in het openbaar vervoer wordt losgelaten, volgen naar verwachting aan het einde van het jaar. Het betekent voor een partij als De Boer Dental, dat er een einde komt aan de sterke groei in de verkopen van IIR medische mondmaskers. 
 

Mondmaskers per vliegtuig in plaats van boot inkopen 

De Boer Dental was in staat om miljoenen medische mondkapjes van het merk Diamond Medical te verkopen, door haar logistieke proces anders in te richten. Voorheen werden de mondmaskers per boot naar Nederland gehaald. Een financieel zeer aantrekkelijke optie, daar het goedkoper is dan het vervoer over de weg of per vliegtuig. Door die kostenbesparing los te laten en goederen nu juist wel per vliegtuig naar Nederland te laten komen, was De Boer Dental een van de weinig groothandels die erin slaagde om aan de grote vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen zoals ook vinyl handschoenen te voldoen. Daar waar veel andere groothandels met grote tekorten kwamen te zitten.   
 

Vraag naar beschermingsmiddelen verdwijnt niet  medische mondkapjes

De kans lijkt klein te zijn, dat de vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen op korte termijn verdwijnt. Immers, de vraag was er voorheen al bij kappers, ziekenhuizen, partijen in de voedingsmiddelenindustrie en bijvoorbeeld de thuiszorg. Ook rond het coronavirus zal de vraag blijven bestaan. Denk aan kantoorpanden die straks weer geopend worden als de regels dit toelaten.  
 
Werkgevers hebben hierin een zekere verantwoordelijkheid, medewerkers te beschermen. Dit doen zij bijvoorbeeld door een zuil met desinfecterende handgel aan te bieden bij de ingang, rond de toiletten en bij het bedrijfsrestaurant. Het leidt er al met al toe, dat de vooruitzichten voor een partij als De Boer Dental positief zijn. Zelf zoekt De Boer Dental al naar mogelijkheden om haar assortiment verder uit te breiden. Doel van het bedrijf is om klanten een totaalpakket aan te kunnen bieden met diverse soorten persoonlijke beschermingsmiddelen.