MIBIS-techniek

Een borstvergroting laten uitvoeren is de populairste cosmetische ingreep in Nederland. Hoewel deze ingreep vaak tot positieve resultaten leidt, zo geven veel vrouwen aan meer zelfvertrouwen te hebben na de ingreep, heeft het ook enkele nadelen. Zo wordt het herstel, of in ieder geval de eerste dagen daarvan, vaak als zwaar ervaren en is er ook altijd sprake van een blijvend litteken onder de borst. 

De Wellness Kliniek in Genk bedacht hiervoor een innovatie oplossing: de MIBIS-techniek. MIBIS staat voor ‘Minimally Invasive Breast Augmentation Surgery’ en dit houdt in feite precies in wat de naam zegt: een minimaal ingrijpende borstvergrotende operatie. Maar wat wordt hier dan mee bedoeld?

Zelfde dag nog naar huis

Het eerste voordeel van de MIBIS-methode is dat je niet hoeft te overnachten in de kliniek, cliënten kunnen zo spoedig mogelijk weer naar huis, naar de ‘veilige’ omgeving. Patiënten worden ’s morgensvroeg verwacht bij de kliniek, ondergaan vervolgens de ingreep (welke ongeveer een uur duurt) en kunnen in vrijwel alle gevallen dezelfde avond nog naar huis. Hierdoor is de impact op het dagelijkse leven zo klein mogelijk. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van hechtingen die vanzelf oplossen, zodat je ook niet terug hoeft te komen. Het complete herstel duurt gemiddeld zo’n 5 tot 10 dagen.

Litteken zo klein mogelijk

Om de MIBIS-techniek uit te kunnen voeren maakt de Wellness Kliniek een door hen gepatenteerd speciaal chirurgisch instrument. Dit unieke instrument garandeert veiligheid, efficiëntie en een kwalitatief hoogstaande ingreep. Hierdoor kan de benodigde incisie voor het plaatsen van de implantaten tot een minimum worden beperkt. De kleine incisie is slechts 2 tot 3 centimeter groot en wordt gedaan rond de tepelhof, in de oksel of onder de borst in de plooi. Hierdoor is het litteken later bijna niet te zien en wordt het beste esthetische resultaat behaalt bij een borstvergroting met implantaten. Er is bovendien minder risico op complicaties.

Om kwaliteit te garanderen wordt deze methode enkel toegepast door de Wellness Kliniek in Genk of Barcelona en uitgevoerd door gekwalificeerde ervaren chirurgen. Er wordt bovendien altijd eerst een vrijblijvend consult ingepland door de chirurg die de operatie eventueel uit zal voeren. Hierbij wordt gesproken over onder andere het soort implantaten, de grootte ervan en worden alle vragen van patiënten open en eerlijk besproken. Soms is bovendien aan te raden ook een borstlift te doen, afhankelijk van de mate waarin de borsten van de patiënte hangen.