Truffels en paddo's

Ouders met kinderen van middelbare leeftijd hebben het onderwerp ongetwijfeld eens besproken: paddo’s. Het imago van paddo’s is niet altijd even goed, maar klopt dat wel? Vanuit wetenschappelijke hoek horen we steeds meer verhalen over de positieve effecten van paddenstoelen. Psilocybine en psilocine zijn de meest bekende stoffen, voortkomend binnen paddo’s en truffels. De psilocine wordt in het lichaam omgezet en haakt in op de serotoninereceptoren, waardoor je hersenen anders gaan functioneren. Kan dat in bepaalde gevallen ook gezond zijn?

Paddo’s gebruiken: wat gebeurt er met de hersenen?

Onze normale hersenactiviteit wordt ook wel het Default Mode Netwerk genoemd. Binnen de modus worden emoties, gehoor en zicht strikt van elkaar gescheiden. Deze zintuigen communiceren als het ware langs elkaar. Onder invloed van psilocine vermindert de reguliere functie van het Default Mode Netwerk. De paden die anders langs elkaar liepen, kunnen nu vrijer met elkaar communiceren, waardoor onze zintuigen veel sterker samenkomen. Kom je na het innemen van paddo’s of truffels een trip, dan worden emoties omgezet in creatieve ideeën. Ook blijkt dat je dingen kunt zien, welke je onder normale omstandigheden nooit zou kunnen zien.

Gevoelens van stress en een druk gevoel in het hoofd: het is van alle tijden, en het kan iedereen overkomen. In dergelijke situaties zoeken we een uitweg. Een manier om te relaxen en al onze gedachten opzij te zetten. Hoe iemand dat doet, dat verschilt per persoon. De één neemt een korte break van de dagelijkse routine, terwijl de ander een drankje als ‘relax-moment’ ziet. Ook truffels kunnen je emoties in positieve zin beïnvloeden.  

Gedachten verzetten door paddo’s

Paddo’s leggen dus nieuwe verbindingen in de hersenen aan, waardoor je emoties drastisch kunnen veranderen. Te vaak horen we de verhalen over een zogenaamde ‘bad trip’, welke je hersenen ongewenst veel beïnvloeden. Met een kleine dosering is dit risico echter een stuk kleiner. Sterker nog, een normale trip kunnen je emoties en persoonlijkheid verregaand en in positieve zin veranderen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je negatieve eigenschappen dankzij het gebruik van paddo’s kunt afleren. Je leert anders te denken, en die creatieve denkwijze neem je ook na het gebruik van paddo’s en truffels mee.

Holistische effecten

Uit diverse studies blijkt dat paddo’s en truffels meer opwekken dan ‘slechts’ een trip. De positieve effecten worden nogal onderbelicht. Deze positieve effecten na het gebruik van paddo’s of truffels noemt men de holistische effecten. Ze stimuleren het psychische en fysieke welzijn, zorgen als gevolg daarvan voor gezondheidsvoordelen en kunnen op de lange termijn je leven in positieve zin veranderen. Vaak onderbelicht, maar zeker belangrijk om te benoemen. De holistische effecten van paddo’s kunnen het negatieve imago van deze ‘drug’ doorbreken.

Factoren bij het gebruik van paddo’s   

Hoe iemand reageert op het gebruik van paddo’s verschilt per persoon. Het is afhankelijk van een aantal factoren. Eén daarvan is vanzelfsprekend de dosering van de paddo’s of truffels. Goede voorlichting zorgt ervoor dat je op een verantwoorde wijze kunt beginnen aan paddo’s, zonder direct te vervallen in een bad trip. Je merkt een positief effect op je psychische en fysieke gesteldheid.

Ook de zogenaamde ‘set’ is een factor van belang. Wie is de persoon die de paddo’s en truffels inneemt. Het gaat dan om persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, geslacht, algemene gezondheid, gewicht en gesteldheid (momentopname). Tot slot is de ‘setting’ een interessante factor. Hoe zit het met de factoren die vanuit de omgeving meespelen, zowel op fysiek als sociaal vlak? Omdat paddo’s nog altijd vallen onder ‘drugs’, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het gebruik ervan. 

Wat gebeurt er met je zintuigen?

De inname van paddo’s en truffels zorgt voor een verandering in de perceptie. Er bestaat risico op hallucinaties rondom een trip, maar die kans is klein bij de inname van de juiste dosering. Wil je paddo’s kopen, ontdek dan wat er wél gebeurt bij het innemen van paddo’s en truffels:

  • De omgeving wordt intenser waargenomen (kleuren en geluiden)
  • Een oppervlakte kan anders worden waargenomen: draaiend, geometrisch of driedimensionaal
  • Bewegende objecten krijgen een ‘nasleep’: je ziet het object vertraagd
  • Kleuren in de ruimte of omgeving lopen over in elkaar

De verandering in je zintuigelijke vermogen zorgt ervoor dat je creatiever denkt. Additionele veranderingen hebben betrekking op je stemming en perceptie van tijd. De trip na inname van paddo’s of truffels duurt gemiddeld tussen de 3 en 6 uur. 

Gezond gebruik van paddo’s en truffels

Het gebruik van paddo’s en truffels heeft, bij de juiste dosering, positieve effecten op lichaam en geest. Circa 30 minuten na inname begint de trip, tot een maximum van 60 minuten. Merk je dus niet direct een effect, neem dan niet geforceerd meer paddo’s of truffels in. Het effect komt vanzelf, waardoor je trip op gezond niveau plaatsvindt. Ontdek de voordelen van paddo’s en truffels voor je algemene gezondheid en gesteldheid. Meer informatie vind je op https://paddoskopen.nl/shop/magic-truffels/.