Normal_rss_entry-305815

Zorgverzekeraar Menzis verhoogt de premie voor de basiszorgverzekering in 2022 met 3,25 per euro per maand, zo maakt de onderneming dinsdag bekend. "Dankzij de inzet van reserves komt de onzekerheid door corona niet ten laste van de premiebetaler", aldus de verzekeraar.

Medio vorige maand maakte DSW traditiegetrouw als eerste de nieuwe premie bekend, ook met een stijging van het maandbedrag met 3,25 euro.

Betaalbaarheid van zorg onder druk

De betaalbaarheid van de zorg komt als gevolg van de stijgende kosten op lange termijn wel verder onder druk te staan, waarschuwt Dirk Jan Sloots, topman van Menzis. Daarbij komen dan ook nog de vraagstukken over de arbeidsmarkt in de zorgsector. "Om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden moeten er keuzes gemaakt worden in ons zorgstelsel en moet er meer focus gelegd worden op gezondheid en een gezonde leefstijl" , zegt hij.

"Politiek, zorgaanbieders, werkgevers, belangenverenigingen, patiëntenfederaties en zorgverzekeraars moeten hierin verantwoordelijkheid nemen." Het is zaak dat partijen het algemene belang voor het eigen belang stellen, zodat er lastige keuzes gemaakt kunnen worden, vervolgt hij.

Dirk Jan Sloots steekt de loftrompet over het zorgpersoneel: "De veerkracht van mensen en de wijze waarop er met de impact van corona is omgegaan, zijn indrukwekkend".

Door: ANP