Univé heeft de zorgpremies voor 2022 bekendgemaakt

Univé heeft de premies van de zorgverzekeringen voor 2022 bekendgemaakt. De maandelijkse kosten van Zorg Geregeld, Univé’s meest gekozen zorgverzekering, zijn vastgesteld op 133,00 euro. Het premiebedrag van de restitutiepolis Univé Zorg Vrij, waarmee leden bij elke zorgverlener terechtkunnen, bedraagt 143,89 euro. De zorgpremies van zowel de basisverzekering als de meeste aanvullende verzekeringen zijn gestegen ten opzichte van 2021. Dit meldt Univé.

Univé heeft de eenmalige bijdrage die zorgverzekeraars vanuit het Zorgverzekeringsfonds hebben ontvangen vorig jaar al doorberekend. Hier profiteerden hun leden toen van. Dit heeft ertoe geleid dat de maandelijkse zorgpremie voor de basisverzekering dit jaar hoger uitvalt.

Ziekenhuizen vroegtijdig gecontracteerd

Dat corona ook komend jaar de zorg nog bezighoudt, is volgens Ron Bavelaar, de voorzitter van de raad van bestuur van de Coöperatie Univé, een gegeven. “Om die reden vinden wij het belangrijk dat onze leden ook het komend jaar in alle ziekenhuizen terechtkunnen. Juist in coronatijd is dat een extra geruststelling”, aldus de bestuurder. “Wel kan voorkomen dat we leden verwijzen naar een alternatief aanbod, bijvoorbeeld vanwege de druk op de zorg." Zorgadviseurs gaan dan samen met leden op zoek naar een geschikte zorgaanbieder.

Univé Zorg Extra

Bovenop de gebruikelijke dekkingen biedt Univé iedereen Univé Zorg Extra. Dit zijn aanvullende diensten en services, zoals de zorg- en vakantiehulp. Deze zijn meestal gratis. Een voorbeeld van zo’n dienst is De Dokter bij de Hand. Dit is een service waarbij mensen 24/7 telefonisch toegang hebben tot een medisch onderlegd adviseur. Deze dienst is van groot belang in urgente gevallen.

Zorg voor elkaar

Naast de zorghulp is er de vakantiehulp, waarmee verzekerden in geval van een medisch consult in het buitenland 24/7 kunnen beschikken over een tolk, die hen telefonisch, in het Nederlands, door het gesprek heen loodst. Zorgleden die behoefte hebben ondersteuning thuis kunnen via de service MijnGemak gebruikmaken van huishoudelijke hulp of een tuinman.

Door: Nationale Zorggids