Normal_stethoscoop_rekening_factuur

De Hersenstichting krijgt 10 euro gedoneerd voor iedere overstapper die via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond overstapt. Via de zorgvergelijker kunnen potentiele overstappers eerst kijken of een nieuwe zorgverzekering loont en deze vervolgens afsluiten. Dit meldt de Consumentenbond. 

27 procent van de totale zorgkosten is afkomstig van zorg voor mensen met een hersenaandoening. Meer dan 4 miljoen mensen hebben bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, dementie, Parkinson, depressie of migraine. Hersenaandoeningen zijn bijna de grootste ziekte in ons land.

Gezonde hersenen 

"Onze Zorgvergelijker helpt bij het maken van een keuze. Consumenten kunnen hun wensen invoeren en krijgen een passend advies. En wie overstapt, steunt ook nog eens een goed doel. Je helpt de Hersenstichting in hun streven om hersenen gezond te houden”, zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond.

Beide organisaties kijken de komende tijd ook naar welke middelen zorgverzekeraars kunnen bieden aan hun verzekerden voor het bevorderen van slaap, beweging en een betere mentale gezondheid.

Door: Nationale Zorggids