Helft Nederlandse peuters nog nooit naar de tandarts geweest

Meer dan de helft van de kinderen van 2 en 3 jaar oud gaat niet naar de tandarts. Terwijl het advies is om vanaf die leeftijd de tanden twee keer per jaar te laten controleren. Vanaf deze leeftijd moeten de melktanden worden gepoetst. Provinciaal zijn er grote verschillen. Zo is in Flevoland de grootste inhaalslag te maken: hier gaat zelfs 63 procent van de peuters niet op controle. Dit meldt Independer.

Veel ouders weten niet dat kinderen automatisch voor de tandarts verzekerd zijn. Controles bij alle kinderen tot 18 jaar worden namelijk vergoed.

Aanvullende verzekering

Daarnaast kiezen steeds minder Nederlanders voor een aanvullende tandartsverzekering. Waar in 2017 nog 4,3 procent van de aanvullend verzekerden koos voor de meest uitgebreide tanddekking, is dit momenteel nog maar 1,8 procent. De minst uitgebreide aanvullende tandartsverzekering (met 75 procent vergoeding, tot 250 euro per jaar) wordt juist steeds vaker gekozen.

Door: Nationale Zorggids
Bron: Independer, 
https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/1-op-10-verkeersongevallen-amsterdam-rotterdam, geraadpleegd op 18-11-2021