Smartwatch voordelen

De naam “smartwatch” is veelzeggend: dit slimme horloge voorziet je van alle gemakken die je wenst in deze huidige samenleving. Een smartwatch geeft onder andere sturing aan je levensstijl, zorgt dat je op tijd op de plaats van bestemming komt en houdt je op de hoogte van al het nieuws uit je directe omgeving. Als we de toegevoegde waardes die smartwatches aan je dagelijkse leven bieden voor je opsommen, zou je bijna vergeten dat het aflezen van de tijd de primaire doelstelling is van een horloge. 

Goede redenen om een smartwatch te kopen

Als we het aflezen van de tijd voor het gemak even buiten beschouwing laten, zijn er vanzelfsprekend nog een aantal andere goede redenen om een smartwatch te kopen.  Allereerst kun je jezelf een nuttig inzicht verschaffen in je dagelijkse activiteiten. Natuurlijk weet je zelf precies wat je dagelijkse bezigheden zijn maar cijfers liegen niet. Je kunt namelijk wel denken dat je heel goed en gezond bezig bent maar met behulp van een smartwatch weet je of je er écht een gezonde levensstijl op nahoudt. We geven je een voorbeeld. Een smartwatch kan namelijk heel goed dienst doen als hardloop horloge. Onder andere doordat heel veel smartwatches voorzien zijn van een stappenteller. Door je slimme horloge in te zetten als personal coach zal deze je er immers op attenderen als je jouw persoonlijke doelstelling nog niet bereikt hebt. Daarnaast kun je de smartwatch gebruiken om je hartslag, je calorieverbranding en je slaapkwaliteit te meten.  

Met een smartwatch naar de plaats van bestemming en altijd op de hoogte

Een andere goede reden om een smartwatch te kopen, is dat je op dit slimme horloge ook al je berichten kunt zien. Je hoeft hiervoor alleen maar een verbinding te maken met je smartphone. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er zich in je mailbox en op je telefoon afspeelt. Daarnaast kun je de meeste smartwatches gebruiken als navigatiesysteem. Met (gesproken) aanwijzingen of trilsignalen navigeert je slimme horloge je naar de plaats van bestemming. Het is dus niet verwonderlijk dat een smartwatch uitgeroepen is tot beste fiets horloge. Luister je onderweg graag naar je favoriete muziek via je telefoon? Dan kun je deze gerust in je tas of zak laten zitten. Als je met jouw smartwatch een connectie hebt gemaakt met je mobiel, bedien je jouw smartphone eenvoudig met het handige apparaat aan je pols. 

Betalen met je smartwatch

The last but not least toegevoegde waarde van een smartwatch is dat hier tegenwoordig mee kunt betalen. Dat klinkt natuurlijk waanzinnig futuristisch maar niets is minder waar. Om te profiteren van dit gemak, hoef je alleen maar je smartwatch te verbinden met de app van je bank. Ga je ergens betalen dan hou je je smartwatch tegen de pinautomaat aan om contactloos af te rekenen. Het werkt op dezelfde manier als betalen met je pinpas want ook hier dien je boven een bepaald bedrag je pincode in te voeren. Betalen met je smartwatch is dus snel, eenvoudig en veilig. Gemak dient de mens!