nutritional supplements

Om gezond te blijven is het belangrijk dat ons lichaam dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. De juiste voeding kan jou hier een handje bij helpen. Helaas krijgt lang niet iedereen voldoende vitamines en mineralen binnen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je vatbaarder voor ziektes. Overweeg in dat geval voedingssupplementen te gebruiken. Als je hier niet bekend mee bent, begin je er ongetwijfeld niet zomaar aan. Daarom zetten wij in deze tekst de voordelen van voedingssupplementen op een rijtje.  

1. Je bouwt meer weerstand op

Krijgt jouw lichaam onvoldoende vitamines en mineralen binnen? Dan bouw je niet of nauwelijks weerstand op. Gevolg hiervan is dat je vatbaarder bent voor bijvoorbeeld verkoudheid of griep. Zorg er daarom voor dat je voldoende ijzer, magnesium, zink en calcium binnenkrijgt. Als je hier niet voldoende van binnenkrijgt door dagelijkse maaltijden, bieden voedingssupplementen uitkomst. Door regelmatig supplementen te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw lichaam voldoende mineralen binnenkrijgt. Je bouwt zo weerstand op, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen, bacteriën en ziektekiemen. 

2. Jouw energieniveau stijgt

De meeste Nederlanders hebben tegenwoordig een drukke agenda. Hierdoor is er vaak geen tijd om een maaltijd met verse groente te bereiden. Sommige mensen vergeten zelfs om dagelijks vers fruit te eten. Dit kan een negatieve invloed hebben op jouw energieniveau. Wil je voorkomen dat je dag in dag uit moe bent? Dan bieden voedingssupplementen uitkomst. Op deze manier krijgt jouw lichaam toch de benodigde vitamines binnen. Je merkt snel genoeg dat dit een positief effect heeft op jouw energieniveau. Let wel goed op welke voedingssupplementen je koopt. Niet alle supplementen zorgen namelijk voor meer energie. 

3. Je kunt er kwaaltjes mee bestrijden

Iedere Nederlander heeft weleens te maken met kwaaltjes. Vaak verdwijnen deze na enige tijd vanzelf weer, maar dit is niet altijd het geval. Voedingssupplementen kunnen in dat geval uitkomst bieden. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld maagklachten onderdrukken. Er zijn ook supplementen te koop die ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap komt. Is jouw darmbalans verstoord? Ook dan kunnen voedingssupplementen uitkomst bieden. Ze zorgen dus niet alleen voor een betere weerstand en meer energie, maar je kunt er ook kwaaltjes mee bestrijden. 

4. Allerlei soorten voedingssupplementen

Een vierde en laatste voordeel is dat voedingssupplementen er in allerlei soorten zijn. Zo zijn er supplementen die vol vitamine B12 zitten. Deze nutriënt heeft een belangrijke invloed op het immuunsysteem en de werking van het zenuwstelsel. Vitamine B12 ondersteunt namelijk de aanmaak van rode bloedlichaampjes en helpt vermoeidheid en futloosheid tegen te gaan.

Naast voedingssupplementen met vitamines zijn er ook supplementen met mineralen. Zo ondersteunt magnesium bijvoorbeeld spieren, botten en de hersenfunctie. Daarnaast kun je voedingssupplementen met visolie kopen. Deze nutriënt is extra belangrijk omdat jouw lichaam niet of nauwelijks in staat is om zelf visolie aan te maken.