Normal_zorgpremie_zorgverzekering

Het is nog niet bekend hoeveel mensen in totaal overstapten naar een andere zorgverzekering, maar wel is duidelijk dat overstappers vaker kozen voor een hoog eigen risico en minder vaak kozen voor aanvullende pakketten. Ook sloten mensen vaker een polis af bij de budgetmerken (ZieZo) van een hoofdmerk (Zilveren Kruis), aldus verschillende vergelijkingssites. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Bijna 30 procent van de overstappers via Independer namen een vrijwillig eigen risico van 885 euro. Dat is het maximale bedrag. Poliswijzer.nl telde 32,4 procent overstappers met het maximale vrijwillige eigen risico. Mensen die hun eigen risico vrijwillig ophogen, betalen minder maandelijkse zorgpremie.

Goedkopere labels

Ook het aantal overstappers zonder aanvullende pakketten nam af en sloten meer mensen een verzekering af bij een goedkoper label van een hoofdmerk. Deze labels zijn vaak goedkoper, maar met goede dekkingsvoorwaarden. Soms verloopt het klantcontact enkel online en kunnen mensen bijvoorbeeld alleen gebruikmaken van een online apotheek.

Door: Nationale Zorggids