Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Ongeveer dertig huisartsen zijn het niet eens met de nieuwe bekostigingswijze van praktijkondersteuners van Zilveren Kruis en slepen de zorgverzekeraar daarom voor de rechter. De huisartsen zijn bang dat verlaging van de tarieven tot grote problemen gaat leiden. Dit meldt Skipr. 

Huisartsenpraktijken krijgen voor praktijkondersteuners een vast bedrag voor iedere chronische patiënt én extra vergoeding voor alle praktijkgeregistreerde patiënten. Dit laatste bedrag gaat volgens de huisartsen omlaag, waardoor praktijkondersteuners nu losse verrichtingen moeten uitvoering om genoeg geld binnen te krijgen en dat is voor veel praktijken onmogelijk. De praktijkondersteuners zouden dagelijks meer uren moeten maken, wat de artsen uiteindelijk ook weer geld zou kosten.

Declarabel 

Volgens Zilveren Kruis werken andere zorgverzekeraars al langer met deze bekostigingswijze voor praktijkondersteuners. Ook zouden huisartsenpraktijken er juist op vooruitgaan. “Omdat de activiteiten van de praktijkondersteuners declarabel worden, kunnen ze de huisarts meer ondersteunen in de patiëntenzorg.” 

Door: Nationale Zorggids