Cryolipolyse behandeling

Een behandeling zoals cryolipolyse wordt vaak neergezet als een makkelijke, vriendelijke en veilige ingreep om van de laatste beetjes vet af te komen. En dat is het ook! Maar het is geen wondermiddel. Het resultaat van de behandeling is ook onderhevig aan externe factoren en die worden niet altijd even goed benoemd. Een goede arts is altijd eerlijk over de eventuele beperkingen die met een behandeling gepaard gaan. 

Volgens de BIG wet behoort een patiënt goed geïnformeerd te zijn over de mogelijke gevolgen van een ingreep. Bij kleine operatieve ingrepen hebben patiënten zelf vaak wel een idee wat er kan gebeuren en dat ze last zullen hebben. Bij de minder voor de hand liggende electieve medisch cosmetische ingrepen die als ‘veilig’, ‘pijnloos’ en ‘comfortabel’ worden geadverteerd geeft dit soms te hoge verwachtingen bij de patiënt. Zo ook bij de cryolipolyse. In dit artikel geven we tekst en uitleg over de mogelijke gevolgen en de onderdelen die de behandeling effectiever kunnen maken.  

Hoe werkt een Cryolipolyse behandeling?

Cryolipolyse is een effectieve behandeling om vetweefsel diep te koelen. Het behandelde vetweefsel wordt plaatselijk blootgesteld aan extreme kou waardoor de vetcellen sterven. Deze worden afgevoerd met het bijbehorende vetweefsel. Zodoende kunt u overtollig, storend vet aanpakken. Om bijvoorbeeld lovehandles te behandelen, worden de huid en het onderhuidse vetweefsel in een holle ruimte gezogen van de cryolipolyse kop. Die worden vervolgens diep gekoeld (figuur 1). Dit opzuigen van het weefsel gebeurt met een vacuüm.

Blauwe plek bij vet bevriezen

Wat veel mensen onderschatten is dat deze behandeling een beste blauwe plek kan achterlaten. De kop of transducer van het apparaat zuigt het vetweefsel in het apparaat en creëert een vacuüm waardoor deze plaatselijk ontstaat. Een volledig onschuldig, maar soms dramatisch uitziend effect van deze behandeling. Houd er rekening mee dat het ongeveer een week duurt voordat deze plek verdwenen is, vergelijkbaar met een zuigzoen. Kortom: als u dit ontsierend vindt, stel een bezoek naar het zwembad of de sauna dan even uit.

Geen korte wegen naar gewichtsverlies

We zeiden het al, maar cryolipolyse is geen wondermiddel om in een keer heel veel gewicht te verliezen. Het is wel uitermate geschikt om van de laatste kilo’s af te komen of om hardnekkige vetophopingen aan te pakken. Voor een optimaal resultaat valt de behandeling dus samen met 1-4 kilo gewichtsverlies. Hier horen een aantal stappen bij die u na de behandeling uit kunt voeren. Bijvoorbeeld het eten van veel groenten en eiwitten, fruitsappen vervangen door water en suikergebruik beperken. Verder uiteraard voldoen blijven bewegen(>30 minuten per dag). Een groot gedeelte van de effectiviteit van de behandeling ligt dus ook in hoe u deze stappen uitvoert. 

Cryolipolyse na 1 behandeling

Het mooie van cryolipolyse is dat mensen zo positief zijn over het resultaat. 82% van de patiënten raadt de behandeling aan en met een gemiddeld vetverlies van 25% over 3 maanden snappen wij ook wel waarom. Ook benieuwd naar een cryolipolyse behandeling? Kies dan een gespecialiseerde arts die u alles kan vertellen over de voor- en nadelen van een behandeling. Idealiter doet zo’n kliniek zelf ook onderzoek naar de behandeling. JC Kliniek is bijvoorbeeld zo’n kliniek. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om te kijken of u in aanmerking komt voor de behandeling!