Kurkuma gezondheid

Op zoek naar een boost voor je gezondheid? Dan is kurkuma een aanrader. Kurkuma kan gebruikt worden als voedingssupplement en is een natuurlijk medicijn met een zuiverende en helende werking. Bijvoorbeeld handig als je merkt dat je vaak verkouden bent en je immuunsysteem wilt verbeteren. De beste kurkuma koop je bij de De Kurkuma Specialist. Hier kun je kurkuma kopen in allerlei vormen en soorten, zoals in gemalen vorm, poedervorm en in capsules samen met peper. Kurkuma is een gezonde aanvulling op je dieet en zal zeker goed werken voor je gezondheid. Wil je meer weten over dit voedingssupplement, lees dan verder.  

Meer informatie over kurkuma

Kurkuma is een specerij afkomstig uit India, waar het van een wortels van een plant komt die curcumalonga heet. Kurkuma heeft als bijnaam daarom ook wel kurkuma longa of Indiase geelwortel door zijn gele kleur. Kurkuma kun je in allerlei vormen kopen, zoals bij De Kurkuma Specialist, in gemalen vorm, poedervorm en in capsules. Hier zit dan vaak ook een klein beetje peper in. Kurkuma wordt meestal ingenomen als voedingssupplement naast je normale dieet, maar kan ook worden gebruikt in je eten.  

Kurkuma gebruiken naast en in je eten

Kurkuma kan op meerdere manieren gebruikt worden. Hoe je de kurkuma ook gebruikt, het heeft een helende en zuiverende werking. De specerij in gemalen vorm of poedervorm kan je bijvoorbeeld in je eten gebruiken, zoals in een curry. Of het kan worden toegevoegd aan een mok met warme melk, dat wordt ook wel een golden latte genoemd. Daarnaast kun je kurkuma ook innemen als capsule. Dit zal meteen een extra boost aan je lichaam geven, bijvoorbeeld als je ziek of verkouden begint te worden of al bent. Ook bij een ontsteking of maagpijn kan het helpen om een capsule met kurkuma in te nemen. 

Curcumine los kopen

Een van de sterkste en meest werkzame stoffen in kurkuma is curcumine. Ook curcumine is los te koop. Curcumine maakt namelijk maar een klein deel, ongeveer 3 tot 4 procent, op van kurkuma. Ook curcumine kan gekocht worden in capsulevorm of olievorm. Curcumine is dan ook weer bedoeld als voedingssupplement en dus als toevoeging aan je dieet en niet als vervanging. Curcumine heeft een helende en zuiverende werking, zoals de kurkuma, en is ook weer goed als boost voor je gezondheid en immuunsysteem. Curcumine kan ook weer gekocht worden bij De Kurkuma Specialist.