goede mondzorg

Goede mondgezondheid is ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat je langer van een gezond gebit kunt genieten, en heeft tevens invloed op onze algemene gezondheid. Het beïnvloedt zodoende de algehele kwaliteit van het leven. In de praktijk zien we steeds meer mensen, met name zij met een lager inkomen, die de tandarts mijden. Daarentegen groeit de groep mensen die een beroep doet op de mondhygiënist. Hoe zijn beide ontwikkelingen te rijmen, en wat is het belang van mondzorg?  

Goede mondzorg – wat is dat?

Het merendeel van de mensen is zich gelukkig bewust van het belang van een goed gebit. Een goed onderhouden gebit zorgt voor een frisse adem, minder gaatjes en dus minder klachten. Op latere leeftijd kan een sterk gebit voorkomen dat vroegtijdig een beroep moet worden gedaan op een kunstgebit. Wat nog grotendeels onbekend is, is evenwel dat de mond het laatste element van het lichaam is dat blijft functioneren wanneer we lichamelijk en geestelijk achteruit gaan. En omdat we lachen, praten en kauwen met onze mond, is het belangrijk om mondzorg serieus te nemen. 

Mondzorg in Amstelveen

Het is belangrijk om de mondzorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daar maakt een periodiek bezoek aan de tandarts onderdeel van uit. Wanneer je op zoek bent naar een tandarts in Amstelveen, dan wil je op laagdrempelige wijze een bezoek kunnen brengen. Een gezond gebit behoort onmiskenbaar voor iedereen mogelijk te zijn. Ben je geen liefhebber van de tandarts, maar hecht je tegelijk wel waarde aan goede mondzorg? Dan kan ook kiezen voor een angst tandarts in Amstelveen. Angst voor de tandarts is niet ongewoon, maar kan wel een drempel vormen. Patiënten die hier last van hebben, kunnen dankzij de angst tandarts tóch op een laagdrempelige en prettige manier naar de tandarts.

Meer mensen naar mondhygiënist

We zien de laatste jaren het aantal mensen dat zich laat behandelen bij een mondhygiënist groeien. Het verschil voorafgaand aan, en na een bezoek aan de mondhygiënist is dan ook evident. Heb je al enige tijd te maken met een slechte adem of gele tanden? Dan kan de mondhygiënist in Amstelveen je helpen. Dit is een garantie voor de optimale gebitshygiëne. Men kijkt onder meer naar het voorkomen en bestrijden van tandbederf (gaatjes of cariës) en tandvleesaandoeningen. Vaak wordt een behandeling bij de mondhygiënist ook nog eens vergoed vanuit de verzekering.

Investeren in goede mondzorg

Om je gebit gezond en sterk te houden, is het belangrijk om dagelijks tenminste een keer, maar liever twee keer je tanden te poetsen. Eenmaal in de ochtend en eenmaal in de avond. Daarnaast blijft het belangrijk om de mondzorg toegankelijk te houden. Het resulteert in een goede mondverzorging in de volle breedte van de samenleving. Wat kan je nog meer doen voor je gebit? 

  • Poets je tanden bij voorkeur met een elektrische tandenborstel
  • Gebruik flosdraad of tandenstokers voor je tandvlees en tegen tandsteen
  • Vergeet je tong niet mee te nemen. Dit hoef je niet zo vaak te doen als je tanden
  • Ga regelmatig naar de tandarts voor een controle (liefst 1 a 2 keer per jaar)

Een goede mondzorg begint bij aandacht besteden aan je tanden. Het resultaat van een gezond gebit? Jij kunt zolang mogelijk genieten van een stralende lach.