Normal_fysiotherapie

Mensen met long covid kunnen nog tot augustus 2023 gebruikmaken van specialistische herstelzorg vanuit het basispakket. Deze herstelzorg bestaat uit fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie, logopedie en diëtetiek. Dit meldt NU.nl. 

In juli 2020 was er nog veel onbekend over het verdere verloop van coronapandemie. Zo was het nog onbekend of er een tweede golf zou volgen. Daarom werd besloten voor de duur van één jaar paramedische herstelzorg, zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie, voor mensen die Covid-19 hebben doorgemaakt onder voorwaarden te vergoeden vanuit het basispakket. Voor mensen die tijdens de tweede of derde golf Covid-19 kregen en langdurige klachten hadden, werd deze regeling met een jaar verlengd.

Tweede verlenging

De verlenging tot augustus 2023 is dus de tweede verlenging. Er zijn steeds meer Nederlanders met langdurige coronaklachten die deze herstelzorg nodig hebben. De verwachting is ook dat de komende tijd nóg meer mensen long covid krijgen, na de besmettingspiek van afgelopen maanden. Alleen in april kwamen 120.000 mensen met langdurige klachten bij de fysiotherapeut. Dat waren er vorig jaar mei nog 60.000.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky