Vijftien genomineerden VGZ Samen Voorop Awards 2022 bekendgemaakt

Veertien zorginstellingen en een gemeente maken kans op de Samen Voorop Awards 2022 van zorgverzekeraar VGZ. Zij hebben een initiatief bedacht dat bijdraagt aan duurzaamheid, betere gezondheid of zinnige zorg. Van 23 tot en met 12 juni kan het Nederlandse publiek stemmen op hun favoriet. De uitreiking van de voormalige Zinnige Zorg Ward vindt plaats op 14 juni op het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem, meldt Coöperatie VGZ.  

Sinds 23 mei kan het Nederlandse publiek stemmen op hun favoriete inzending in drie categorieën: bij ‘duurzaamheid’ en ‘gezondheid’ bepalen deze publieksstemmen de winnaar. In de categorie ‘Zinnige Zorg’ bepaalt het publiek de top 5. Tijdens de finaleavond beoordeelt een deskundige jury uit deze initiatieven wie de bronzen, zilveren en gouden Samen Voorop Award binnen deze categorie wint. De jury bestaat uit Cas Heulen (chief health officer Coöperatie VGZ), Mariet Bolluijt (manager communicatie Patiëntenfederatie Nederland), Jeroen de Wilde, manager director LUMC en winnaar Zinnige Zorg Award 2021 met de IkHerstelapp) en Arian van Hoof (lid van de ledenraad van VGZ).

Financiële bijdrage

De genomineerden van de Samen Voorop Awards maken kans op een financiële bijdrage om hun initiatief verder uit te breiden. De winnaar van iedere categorie ontvangt een cheque ter waarde van 10.000 euro. In de categorie Zinnige Zorg dingen de deelnemers ook mee naar een tweede en derde prijs van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro.

Stemmen kan tot en met 12 juni 2022. 

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: VGZ