Zorgverzekeraar Menzis bouwt beleggingen in fastfood nog verder af

Zorgverzekeraar Menzis houdt op te beleggen in fastfood ofwel snelle vette happen. De verzekeraar stopt met beleggingen via de onderneming Yum! in Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut. Dat bevestigt een woordvoerster na een bericht in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Ook bij Coca-Cola houdt Menzis het voor gezien. Beleggingen in McDonald's werden al gestopt.

De genoemde kranten meldden eerder dit jaar dat zorgverzekeraars voor miljoenen investeren in fastfood. Dat wekte verbazing, want veelvuldig dergelijk voedsel eten bevordert de gezondheid niet. Menzis zegt echter dat de plannen om uit fastfood te stappen vorig jaar al zijn gemaakt. Eerder hoopte de verzekeraar nog als aandeelhouder te kunnen aansporen tot het aanbieden van gezondere producten, maar dat lukt niet goed genoeg.

Gezondheid en duurzaamheid 

Menzis zal in de nabije toekomst nog meer van dergelijke investeringen beëindigen. Het gaat dan vooral om bedrijven die niet voldoen aan eisen van Menzis op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Later zal er ook worden gekeken naar investeringen die te maken hebben met alcohol, cannabis en gokken. Ook dierenwelzijn komt op de agenda, aldus Menzis. "Het is continu in beweging", zegt een woordvoerster.

Door: ANP