CZ, Menzis en Zilveren Kruis hopen in 2023 aangepaste tender te introduceren

Menzis, Zilveren Kruis en CZ hebben zorgvergelijkers in mei 2022 gevraagd een voorstel te doen voor een nieuwe of verbeterde zorgvergelijker. Om zo het vergelijken van zorgverzekeringen voor consumenten op inhoud net zo makkelijk te maken als het vergelijken op prijs. En nog meer vergelijkingen op maat mogelijk te maken. Dat meldt CZ.

Driekwart van de mensen die aan het eind van het jaar zorgverzekeringen vergelijken, doen dat om de goedkoopste zorgverzekering te vinden*. Gebruikers van vergelijkingssites zijn over het algemeen tevreden. 1 op de 5 gebruikers wil echter ook graag inhoudelijke aspecten kunnen meewegen. Zij willen onder andere meer inzicht in het aanbod voor preventie en leefstijl, medicijnen en specifieke behandelingen.

Verfijnen

Naar aanleiding van reacties van een aantal betrokken partijen hebben Menzis, Zilveren Kruis en CZ besloten dat de tender in de huidige vorm niet door kan gaan. De drie zorgverzekeraars gaan de komende periode benutten om het initiatief verder te verfijnen en waar nodig aan te passen. Met als doel in 2023 een aangepaste tender te introduceren.

Door: Nationale Zorggids