Partners van Zilveren Kruis aan kop in studie

Adviesbureau Gupta Strategists publiceerde onlangs de studie ‘No Place Like Home The Sequel‘. Hierin hebben onderzoekers gekeken naar de ambitie en daadkracht van zorginstellingen om zorg buiten het ziekenhuis te verplaatsen. Ziekenhuizen waarmee Zilveren Kruis nauw samenwerkt, zoals Tergooi MC, St. Antonius, Isala en OLVG, komen als koplopers uit dit onderzoek naar voren. Tergooi MC komt zelfs als beste ziekenhuis in Nederland naar voren. Dat meldt het Zilveren Kruis in een persbericht. 

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: "Met diverse ziekenhuizen werken we aan het verzilveren van het enorme potentieel van digitale zorg. Met digitale zorg kunnen we de zorg beter en slimmer organiseren. Zodat patiënten veel vaker zorg krijgen die aansluit bij hun wensen. In het ziekenhuis als dat moet, in de eigen omgeving als dat kan. Hiermee houden we ook de zorg op lange termijn goed, toegankelijk en betaalbaar."

Coronapandemie

Het onderzoek van Gupta is een herhaling van een studie uit 2016, waarbij ook werd gekeken naar initiatieven van zorginstellingen om zorg naar huis te brengen. De coronapandemie was aanleiding om hier opnieuw naar te kijken. 

Door: Nationale Zorggids