Wanneer kun je nog zorgtoeslag over 2021 aanvragen?

Wie in de afgelopen twee jaar voor het eerst AOW kreeg of minder is gaan werken, kan misschien nog huurtoeslag of zorgtoeslag krijgen. De aanvraag voor toeslag over 2021 is nog twee weken mogelijk. Controleren of u recht heeft op zorgtoeslag doet u op toeslagen.nl/hulp. Dit meldt het ministerie van Financiën.  

Zorgtoeslag of huurtoeslag is geld dat inwoners van Nederland kunnen krijgen van de overheid om een deel van hun zorgkosten en huurkosten te betalen. De hoogte van het inkomen bepaalt onder andere of iemand toeslag kunt krijgen en hoeveel. Soms heeft iemand eerst geen recht op toeslag, maar later in het jaar wel. Omdat er iets veranderde in hun situatie. Aanvragen kan op MijnToeslagen.

5 voorbeelden waarom iemand recht heeft op toeslag over 2021

In vijf gevallen kunnen mensen recht hebben op zorgtoeslag over 2021: als ze minder zijn gaan werken, voor eerst AOW kregen, een toeslagpartner had met minder inkomen, gingen scheiden of uit elkaar ging en in een huurhuis is gaan wonen óf als de partner is overleden.

Laat geen geld liggen

Wie wil weten of hij of zij recht heeft op huur- of zorgtoeslag over vorig jaar, kan dat zelf controleren op toeslagen.nl/aanvraag2021. Toeslag over 2021 direct aanvragen kan op MijnToeslagen. U hebt nog tot en met 1 september om dat te doen.

Geef veranderingen altijd door

Goed om te weten: wie huur- of zorgtoeslag over vorig jaar aanvraagt, ontvangt automatisch ook toeslag in 2022. Controleer daarom ook de gegevens voor 2022. Is er iets veranderd in de persoonlijke situatie? Pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen.

Door: Nationale Zorggids