Negentien zorgaanbieders in de wijkverpleging slaan alarm over tarieven

Negentien zorgaanbieders in de wijkverpleging slaan alarm wegens de niet-kostendekkende tarieven in de sector. Hierdoor lijden ze maandelijks verlies. De organisaties dat de overheid en zorgverzekeraars zo snel mogelijk investeren in de wijkverpleging, want ondanks dat ze van de situatie afweten doen ze er op dit moment niks aan. Dit meldt Skipr. 

Nederland vergrijst en tegelijkertijd is de rek er in de wijkverpleging uit. Ouderen moeten steeds langer thuis blijven wonen en de wijkverpleging zorgt ervoor dat dat kan. Maar de financiering ervan is op dit moment verre van toekomstbestendig. De zorgaanbieders roepen op tot een toekomstbestendige financiering ervan die eerlijk en transparant is.

Noodoproep wijkverpleging

De negentien zorgaanbieders die aan de bel trekken zijn: Aafje, Amstelring, Antonius Zorggroep, Archipel Thuis, Espria (Icare, Evean en Zorggroep Meander), Florence, Laurens, Opella, Pantein, Rivas, Santé Partners, Sensire, STMG, Thebe, TWB, Vitalis, Vivent, Zorgboog, Zuidzorg. De gehele oproep is hier te lezen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky