Logo_langeland-ziekenhuis

Er is eindelijk een toekomst in zicht voor het financieel lijdende LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. De plannen van de Reinier Haga Groep om uit elkaar te gaan en een fusie tussen LangeLand en het HagaZiekenhuis te realiseren, kunnen rekenen op steun van zorgverzekeraars DSW, Menzis en CZ. Dit meldt Omroep West. 

In 2015 voegde het LangeLand Ziekenhuis zich bij de Reinier Haga Groep. Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en het Haagse HagaZiekenhuis waren daar al onderdeel van. Faillissement van het Zoetermeerse ziekenhuis was toen afgewend, maar inmiddels is het nog steeds niet rustig. Er is een werkelijke vechtscheiding gaande. Reinier de Graaf wil een zelfstandig ziekenhuis worden en het Haga moet fuseren met LangeLand. Voor dat laatste plan stellen de zorgverzekeraars 20 miljoen euro beschikbaar, net als de twee niet-noodlijdende ziekenhuizen.

Goedkeuring banken

Het proces rondom de (de)fusie is al jaren gaande. Nu de zorgverzekeraars akkoord zijn, is er eindelijk weer een stap gezet. Nu moet de banken nog hun goedkeuring afgeven, omdat zij de nieuwbouw moeten betalen. Maar de banken hebben het akkoord nog niet getekend.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky