Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Wie gebruikmaakt van de Doe-Mee-Pas of een uitkering vanuit de Participatiewet ontvangt, kan meedoen met de Gemeentepolis van Coevorden. Dat is een collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt, samen met zorgverzekeraars Univé en Zilveren Kruis. Een nieuwe zorgverzekering is nog tot en met 31 december 2022 af te sluiten. Dit meldt de gemeente Coevorden. 

Wie gebruikmaakt van de Gemeentepolis krijgt een deel van de zorgverzekering vergoed door de gemeente en profiteert van diverse extra’s. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen.

Voordelen Gemeentepolis

Voor mensen met een laag inkomen die tegen lage kosten uitgebreid verzekerd willen zijn, kunnen via de Gemeentepolis een passende verzekering krijgen. De gemeente betaalt in 2023 per maand 20 euro premie mee. Dit is 10 euro meer dan in het afgelopen jaar. Bij Univé is korting geregeld op de basisverzekering en op de aanvullende verzekeringen. Er zijn ruime vergoedingen mogelijk voor onder andere brillen en lenzen, fysiotherapie, tand- en mondzorg en de eigen bijdrage Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Zilveren Kruis en Univé accepteren iedereen, zonder medische keuring. Op de website gezondverzekerd.nl zijn alle pakketten en voorwaarden te vinden.

Minima

Mensen met een laag inkomen dat niet hoger is dan 130 procent van de netto bijstandsnorm komen in aanmerking voor de Gemeentepolis. Inwoners met een inkomen tot 110 procent van de netto bijstandsnorm kunnen alle pakketten afsluiten. Inwoners met een inkomen tot 130 procent van de netto bijstandsnorm kunnen alleen de uitgebreide pakketten afsluiten. Bij Zilveren Kruis is dit Optimaal 3 en bji Univé compleet en compleet met 0 procent eigen risico.

Door: Nationale Zorggids