Slingeland Ziekenhuis heeft nog geen rekeningen betaald gekregen van Menzis

Ondanks een melding van een akkoord zo’n zes maanden geleden, heeft zorgverzekeraar Menzis de rekeningen voor zorg in het Doetinchems Slingeland Ziekenhuis nog niet betaald. Volgens beide partijen is er nog geen getekende overeenkomst omdat ze het op één onderdeel nog eens moeten worden. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Hoewel het akkoord in februari 2023 al werd aangekondigd, heeft Menzis nog geen enkele rekening van het Slingeland betaald. In de Achterhoek is Menzis de grootste verzekeraar van de regio. Dat het de rekeningen niet betaalt, betekent niet dat de zorg voor Menzis-verzekerden niet doorgaat. Verzekerden kunnen er gewoon terecht voor zorg, maar deze wordt nog niet vergoed. Wanneer er wel gefactureerd wordt is nog niet bekend, maar het ziekenhuis verwacht dat dit niet al te lang meer duurt.

Eigen risico

Ook over het eigen risico hoeven verzekerden bij Menzis zich geen zorgen te maken. “Zij kunnen gewoon bij het Slingeland Ziekenhuis terecht voor hun zorg en betalen in 2023 maximaal het eigen risico zoals vermeld in hun zorgpolis.” Gelukkig zegt het Doetinchems ziekenhuis de bedragen zelf op te kunnen vangen, omdat het er financieel gezond genoeg voor is.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky