Normal_eenmalig_gebruik_noordwest_transformatiegelden_iza

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft als een van de eerste ziekenhuizen een positieve beoordeling gekregen van zorgverzekeraars Coöperatie VGZ en Zilveren Kruis voor de snelle toets van hun integrale transformatieplan. Deze positieve beoordeling is een belangrijke stap voor Noordwest om passende en toekomstbestendige zorg voor de regio verder te ontwikkelen. Dit meldt Noordwest Ziekenhuisgroep. 

Het plan draait om het toegankelijk houden van zorg en het bieden van ruimte voor zorgprofessionals, zodat Noordwest de groeiende zorgvraag van patiënten kan opvangen, rekening houdend met demografische veranderingen en andere ontwikkelingen. Dit vraagt om keuzes en een slimmere manier van organiseren en werken. Het plan van Noordwest is opgezet vanuit de eigen zorgprofessionals. Zij staan aan het roer van de veranderingen binnen Noordwest de komende jaren. Daarom is ervoor gekozen om bij deze eerste snelle toets een volledig integraal plan in te dienen. Noordwest neemt hierbij het Integraal Zorg Akkoord (IZA) in de volle breedte mee. Van de toekomstige polikliniek tot professionele zeggenschap en van digitalisering tot de inrichting van de nieuwbouw.

Toekomstgerichte zorg

Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur van Noordwest, is verheugd over de positieve beoordeling: “We zijn trots op de erkenning van de zorgverzekeraars voor Noordwest. We hebben een volledig plan ingediend met bestaande en nieuwe initiatieven en hebben ook onze zorgpartners in de regio hierbij meegenomen. Het plan is tot stand gekomen met minimale inzet van externen en met grote inbreng van onze eigen mensen. We zijn ervan overtuigd dat deze projecten in grote mate zullen bijdragen aan goede en toekomstgerichte zorg voor onze inwoners van de regio. De positieve beoordeling van VGZ en Zilveren Kruis bevestigt deze overtuiging en sluit goed aan bij onze missie: ‘Zorg voor elkaar’.”

Bouw en digitalisering

Omdat veel ontwikkelingen en projecten samenkomen bij de bouw en de digitalisering binnen Noordwest, is er bewust voor gekozen om een volledig integraal transformatieplan in te dienen. Zo wil Noordwest een impactvolle verandering over de volle breedte in de zorg realiseren. De positieve beoordeling van VGZ op de snelle toets is de eerste stap. Goedkeuring op het daadwerkelijke plan volgt later dit jaar.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Noordwest Ziekenhuisgroep