VGZ Gemeentepakket blijft tot en met 2028 beschikbaar in regio Drechtsteden

Verzekerden in zeven gemeenten in de regio Drechtsteden zijn nog tot en met 2028 verzekerd van een VGZ Gemeentepakket. Deze zorgverzekering is voor kwetsbare inwoners met het minimuminkomen. Ongeveer 13.500 mensen in de regio hebben hier recht op. Dit meldt VGZ.

VGZ heeft voor het Gemeentepakket opnieuw een contract gesloten met alliantiepartner Albert Schweitzerziekenhuis en ook met Rivas Zorggroep is het meerjarige contract rond. Dit betekent dat VGZ-verzekerden daar de komende 5 jaar terecht kunnen voor zorg.

Preventie

Binnen de vijfjarige samenwerking zetten de betrokken partijen actief in op preventie, armoede en gezondheid. Ze starten projecten op het gebied van schulden, mentale gezondheid en mondzorg. Ook is er aandacht voor de landelijke thema’s in het Integraal Zorgakkoord (IZA). VGZ wijst verzekerden actief op het online platform Gezond Leven dat gratis workshops aanbiedt of andere extra’s. Dit platform helpt hen naar een gezonder leven.

Er zijn informatiegidsen en video’s beschikbaar en VGZ biedt trainingen aan. “Zo krijg je als verzekerde concrete informatie over hoe je bijvoorbeeld aan de slag kunt gaan met schuldenproblematiek. Door samen te werken met het sociaal domein willen we stimuleren dat vragen die niet in de zorg thuishoren ergens anders worden opgepakt.”

Wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht: ‘Het uitstellen of mijden van zorg komt steeds vaker voor vanwege de kosten. Problemen stapelen hierdoor op. En juist dat zorgt voor extra stress. Een solide gemeentepolis waarbij het eigen risico herverzekerd kan worden, helpt kwetsbare inwoners de zorg te geven die zij nodig hebben.’

Regio Drechtsteden

Het VGZ Gemeentepakket is een samenwerking tussen de Gemeenschappelijke Regeling Sociaal Drechtsteden, de Sociale Dienst Drechtsteden en VGZ. Verzekerden in de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendracht, Sliedrecht en Zwijndrecht op het sociaal minimum kunnen hier aanspraak op maken.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky