Zorg en Zekerheid en Voorschoten bieden gemeentepolis 3 jaar langer aan

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en de gemeente Voorschoten hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor het beschikbaar stellen van een betaalbare zorgverzekering voor mensen met een lager inkomen. De gemeentepolis is een goedkopere zorgverzekering dankzij de gecombineerde korting van Zorg en Zekerheid en bijdrage van de gemeente. Dit meldt de verzekeraar. 

De dekking van de gemeentepolis is maatwerk, zodat inwoners van Voorschoten heel gericht geholpen kunnen worden met het verbeteren van hun gezondheid. Natuurlijk mogen inwoners altijd zelf bepalen welke polis ze kiezen. Met de gemeentepolis blijft de zorg beschikbaar en betaalbaar voor mensen met een lager inkomen. Ze kunnen kiezen uit drie aanvullende pakketten: de AV-Gemeente Basis of AV-Gemeente Standaard is er voor mensen met weinig zorgkosten. De AV-Gemeente Top verzekering biedt ruimere vergoedingen voor mensen die jaarlijks meer zorgkosten maken.

Leefstijlprogramma

Omdat de gemeente en verzekeraar eerder met elkaar hebben samengewerkt weten ze dat inwoners met psychosociale problemen vaak gezonder worden met behulp van een leefstijlprogramma, schuldhulpverlening of welzijnscoach. Daarom kunnen huisartsen in Voorschoten inwoners hen daar naartoe doorverwijzen. Voor mensen die thuiszorg nodig hebben zijn er ook meer mogelijkheden sinds de drie grootste aanbieders van thuiszorg in de gemeente zijn gaan samenwerken. De verlengde samenwerking met het voor Voorschoten mogelijk om een JOGG-gemeente te worden, zodat kinderen meer gaan bewegen en rookvrij opgroeien.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky