Flinke premiestijging bij zorgverzekeraar Stad Holland

Stad Holland, de zorgverzekeraar uit Schiedam die als een van de weinige aanbieders nog een restitutiepolis biedt, heeft een flinke premiestijging bekendgemaakt. Volgend jaar betalen verzekerden 14,50 euro per maand meer voor de zorgpremie, wat neerkomt op een maandbedrag van 155,25 euro. In totaal betalen zij in 2024 174 euro meer. Dit meldt Zorgwijzer. 

De verzekeraar biedt nu nog een restitutiepolis, maar maakt daar vanaf 1 januari 2024 een combinatiepolis van. Dat is een variant tussen de natura- en restitutiepolis in, waarbij geldt dat er voor sommige zorgsoorten recht is op zorg en voor andere zorgsoorten recht is op vergoeding. Verzekerden met een combinatiepolis die naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaan, krijgen de rekening volledig vergoed. Gaan ze naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan krijgen ze misschien niet het hele bedrag vergoed.

Eigen risico

Stad Holland is net als InTwente gelieerd aan DSW en hanteert daarom ook een eigen risico van 375 euro in plaats van de standaard 385 euro. Kiest een verzekerde voor een verhoogd eigen risico van 875 euro, dan krijgt deze een maandelijkse premiekorting van 15 euro. De maandelijkse premiekosten komen dan uit op 140,25 euro.D

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky