Elkerliek en VGZ hebben nog steeds geen overeenkomst gesloten

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft nog steeds geen contract met zorgverzekeraar VGZ. Verzekerden die toch ziekenhuiszorg ontvangen in de instelling zijn ervan verzekerd dat ze hun zorg gewoon vergoed krijgen, maar is dat nog steeds zo als er straks een ongunstiger contract komt? Dit meldt Eindhovens Dagblad.

In de zorgzoeker van VGZ heeft de verzekeraar bij Elkerliek staan dat er geen contract is, maar dat de zorg wel vergoed wordt. Fijn dus, voor verzekerden die hun zorg in het Helmondse ziekenhuis willen of moeten ontvangen. De zorgkosten worden gewoon vergoeden volgens de voorwaarden. Verzekerden en patiënten zijn hiervan op de hoogte gesteld, laat VGZ weten.

Geen voorlopig omzetplafond

Elkerliek laat weten dat de lopende gesprekken constructief zijn en dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken of hun zorg wel vergoed wordt. Hoogleraar Wynand van de Ven van de Erasmus Universiteit vindt dat het ziekenhuis en VGZ de situatie netjes hebben opgelost. “Er staat ook niet bij dat er een omzetplafond is, zoals soms wel wordt afgesproken.” Het kan straks natuurlijk wel zo zijn dat de voorwaarden straks ongunstiger zijn als er wél een contract is. Maar daar doet VGZ nu geen uitspraken over. Van de Ven vermoedt dat verzekerden dan de kans krijgen om een andere polis te  kiezen en dat de verzekeraar daarin coulance gaat verlenen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky