Directeur Zilveren Kruis waarschuwt voor plannen afschaffen eigen risico

Directeur van zorgverzekeraar  Zilveren Kruis, Georgette Fijneman, heeft de politiek gewaarschuwd voor de plannen voor het afschaffen van het eigen risico. Fijneman geeft aan dat als de regeling wordt afgeschaft, de zorgkosten alleen maar zullen oplopen. Deze maatregel is een initiatief van de PVV, het was namelijk een belangrijke verkiezingsbelofte, aldus RTL Nieuws.

Fijneman doet bij deze waarschuwingen een beroep op eerdere onderzoeken die  ook concludeerden dat de zorgkosten zullen stijgen. "Daaruit blijkt dat als er geen drempel is om van zorg gebruik te maken, dat mensen toch geneigd zijn om eerder naar de dokter te gaan", stelt de zorgdirecteur in het RTL Z-interviewprogramma Z360.

De directeur zet ook haar vraagtekens bij andere plannen van de PVV. Een van de plannen van de partij is namelijk om de tandarts terug te laten keren in het basispakket. Fijneman ziet dat als iets onrealistisch om te  uit te voeren. Ze geeft aan dat het wel mogelijk is om de tandarts in het basispakket te hebben, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. "Als dat voor iedereen vergoed moet gaan worden, kan het niet anders dan dat daarmee de zorgpremie ook omhoog gaat", voorspelt de voorvrouw van het Zilveren Kruis.

Door: Nationale Zorggids / Parris Fokkema