Vitality volgend jaar beschikbaar voor iedereen met zorgpolis van a.s.r.

Verzekerden van a.s.r. kunnen vanaf 1 januari 2025 gratis gebruikmaken van gezondheidsprogramma a.s.r. Vitality. Nu betalen verzekerden hier nog 3,50 euro per maand voor. Ook gaat de verzekeraar het beloningssysteem veranderen. Nu kunnen mensen nog een smartwatch bij elkaar sparen bijvoorbeeld, maar dat is straks niet meer zo. Niet meer voor nieuwe klanten, in ieder geval. Dit melden a.s.r. en de Telegraaf.

Door de eigen bijdrage te schrappen, hoopt a.s.r. de drempel om mee te doen te verlagen. Vitality is er voor verzekerden die meer inzicht willen in hun gezondheid en beweging. Zo’n 90.000 mensen hebben het programma op hun telefoon geïnstalleerd. Maar omdat de kosten van het programma hoger zijn dan vooraf is ingeschat, moet a.s.r. aanpassingen doen. Daarom schrapt het de huidige week-, maand- en jaarbeloningen en is er vanaf 205 een nieuw pakket beloningen. Om verzekerden te motiveren hun vitaliteitsdoelen te halen, doet de verzekeraar ook een paar aanpassingen in het programma.

Flink meer gebruikers

De hoop is dat het aantal gebruikers flink stijgt naar 200.000 tot 250.000. Niet alleen zorgverzekerden kunnen gebruikmaken van het vitaliteitsprogramma. Deze is ook toegankelijk voor alle klanten met een inkomens- of pensioenverzekering bij a.s.r. of Loyalis.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky