VGZ en Zorgtopics verlengen samenwerking met 4 jaar

Na vier intensieve samenwerkingsjaren hebben zorgverzekeraar VGZ en landelijke fysiotherapeutenorganisatie Zorgtopics de samenwerking nog eens met 4 jaar verlengd. Sinds 2018 hebben de organisaties ervoor kunnen zorgen dat meer dan 5.000 fysiotherapeuten zich bij Zorgtopics hebben aangesloten binnen samenwerkende praktijken. Drie zorgplannen van de organisatie zijn door VGZ erkend als ‘Good Practice’. Dit meldt VGZ.

Toekomstbestendige fysiotherapie: dat is waar de samenwerking voor staat. De zorgverzekeraar en Zorgtopics werken samen aan vernieuwing en aan duurzame inzet en behoud van fysiotherapeuten voor de aangesloten praktijken. Op het gebied van zorgvernieuwing willen de organisaties meer zorgtechnologie en hybride zorg gaan inzetten. Ook is er meer aandacht voor interdisciplinaire samenwerking met andere zorgverleners en het verplaatsen van zorg naar fysiotherapie. Voor de therapeuten zelf staat werkgeluk en meer zorg op maat centraal.

Meer ruimte voor passende zorg

“Met Zorgtopics hebben we afspraken gemaakt voor het bieden van zorg binnen een programma zoals rug-, nek- en schouderpijn en breiden we dit uit met onder andere artrosezorg of COPD-zorg. Aangesloten praktijken maken gebruik van een productfinanciering, waardoor er voor de zorgverlener ruimte is om deze zorg passend te organiseren en hierbinnen gebruik te maken van digitale zorg en zelfhulp”, aldus Chief Health Officer Cas Heulen bij VGZ.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky