Zilveren Kruis en KHN introduceren zonnebrandcrème op het terras

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) introduceren deze zomer zonnebrandcrème op het terras. Bijna 30 procent van de zonverbrandingen vindt namelijk plaats op het terras of in de tuin, maar veel mensen weten dit niet. Dit meldt Zilveren Kruis.

Ongeveer 20 procent van de mensen in Nederland krijgt huidkanker, terwijl 95 procent van de gevallen voorkomen kunnen worden met goed gebruik van zonnebrandcrème. Zilveren Kruis trekt al langer met partners op om het bewustzijn hierover te vergroten en vanaf dit jaar ook samen met KHN.

Gezamenlijke tube

“We willen natuurlijk dat onze gasten verantwoord kunnen genieten van terrasbezoek. Daarom omarmen we het initiatief van Zilveren Kruis en Tenue Soleil ®, waarbij gasten op het terras zich kunnen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de zon.” Tenue Soleil ® is het zonnebrandmerk van dermatoloog Daniel Kadouch.  Hij en Zilveren Kruis introduceren gezamenlijk een 30 ml tube SPF30 minerale zonnebrandcrème die door leden van KHN te bestellen is. Zilveren Kruis heeft ook op meer dan 120 locaties zonnebrandpalen staan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky