Logo_jellinek

Het behandelcentrum van JellinekMinnesota in Amsterdam verhuist deze week naar Amstelveen. De verslavingskliniek zat zeven jaar in een locatie aan het Surinameplein in Amsterdam, welke nu verruild wordt voor een nieuw behandelcentrum aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen. In de kliniek werken 35 medewerkers. Dat meldt JellinekMinnesota.

Met de komst van JellinekMinnesota krijgt Amstelveen een kliniek en dagbehandeling voor de behandeling van mensen met een alcohol-, drugs- of gokverslaving volgens het Minnesota model. Deze methode is ruim zestig jaar geleden ontwikkeld in Minnesota (VS) en is gebaseerd op de twaalf stappen van de AA (anonieme alcoholisten). In de kliniek kunnen zowel mannen als vrouwen terecht. Er is een aparte afdeling voor vrouwen, gericht op de specifieke problematiek van vrouwen. Cliënten kunnen in de kliniek terecht voor een behandeling overdag, maar opname is ook mogelijk. Dit is afhankelijk van de zwaarte van de verslaving.

In de Minnesota methode wordt gestreefd naar 'een leven in herstel', waarin zelfhulpgroepen een belangrijke rol spelen. Deze groepen bestaan uit mensen die ervaring hebben met het gebruik van middelen. Ze wisselen ervaringen uit en ondersteunen elkaar in het herstel. Voorwaarde voor een leven in herstel is dat er gestopt wordt met alle verslavende middelen. JellinekMinnesota verhuurt ruimten aan deze zelfhulpgroepen.

© Nationale Zorggids