Normal_vluchtelingen

Het bieden van noodhulp bij oorlogen en rampen wordt efficiënter en effectiever wanneer het wordt gecombineerd met psychosociale hulp. Om de noodzaak van psychosociale hulp hoger op de agenda te krijgen van Nederlandse beleidsmakers en politici wordt op 27 november een rondetafelbijeenkomst gehouden door Nederlandse hulporganisaties. Dit meldt de War Trauma Foundation. 

Een samenwerkingsverband van Nederlandse en internationale hulporganisaties zet zich gezamenlijk in om de miljoenen vluchtelingen en ontheemden in Syrië, Irak, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek, Oekraïne, de slachtoffers van de ebolacrisis en andere humanitaire rampen de psychosociale hulp te bieden die ze nodig hebben. Om aandacht te vragen voor het belang van psychosociale zorg tijdens noodhulp gaan Antares Foundation, Healthnet TPO, War Child, War Trauma Foundation en Nederlandse geestelijke gezondheidsexperts werkzaam bij UNHCR, UNICEF en WHO op 27 november 2014 in gesprek met Nederlandse beleidsmakers en leden van de Tweede Kamer. De bijeenkomst vindt plaats in het Humanity House in Den Haag van 14.00 tot 17.00 uur.

Deze bijeenkomst vindt plaats in aanloop naar de Nederlandse Humanitaire Top op 12 februari 2015 waar Nederlandse hulporganisaties met elkaar bespreken hoe ze kunnen bijdragen aan betere noodhulp in crisissituaties. De top loopt vooruit op het World Humanitarian Summit dat op initiatief van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon begin 2016 in Istanbul wordt georganiseerd.

© Nationale Zorggids