Normal_saxenburgh_groep_hardenberg_sxb_logo

Op de diverse locaties van de Saxenburgh Groep staan er activiteiten en vieringen rondom de feestdagen op het programma. Medewerkers en vrijwilligers van de Saxenburgh Groep doen hun best om samen met cliënten en buurtbewoners de bijzondere sfeer van de feestmaand december te beleven. Dit meldt de Saxenburgh Groep.

Zo organiseert Zorgcentrum Clara Feyoena Heem op 16 december een kerstmarkt. In het wijksteunpunt in De Schoutenhof te Hardenberg is er op 23 december een Kerst Sing-inn voor alle belangstellenden uit de wijk.

Op 30 december staat een bijzondere oudejaarsviering op het programma. Voor de psychogeriatrische cliënten die wonen in De Schoutenhof wordt een zogenoemde ‘zintuiglijke’ oudejaarsviering gehouden. Cliënten zitten of liggen met bed en al in een kring en luisteren naar een verhaal van de geestelijk verzorger. Er wordt zachtjes gezongen, er brandt een knapperend haardvuur, dennenappels gaan rond voor het gevoel en er is iets lekkers passend bij de tijd van het jaar. Alle zintuigen worden geprikkeld. 'We houden het heel klein en intiem, echt belevingsgericht. Wij hebben gemerkt dat een viering op deze wijze een grote meerwaarde heeft', aldus Marrie Seinen van het wijksteunpunt.

Voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten verwijst Saxenburgh naar de verschillende locaties van de Saxenburgh Groep of de website www.sxb.nl.

© Nationale Zorggids