Normal_download

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vandaag de toezegging gedaan dat Defensie gaat bijdragen in de kosten voor hulphonden voor veteranen. Hulphond Nederland is verheugd met deze toezegging waarmee zij meer veteranen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) kan helpen met de inzet van een hulphond. Dit meldt Hulphond Nederland. 

De stichting plaatste in 2012 als eerste in Nederland een hulphond bij een veteraan met PTSS en heeft deelgenomen aan een onderzoek van Defensie over het nut en de effecten van hulphonden voor veteranen met PTSS. Eerder deze maand heeft de minister van Defensie een bezoek gebracht aan het expertisecentrum van Hulphond Nederland in Herpen. Ze heeft tijdens deze gelegenheid veteranen en hun partners gesproken die inmiddels een hulphond hebben. Hierbij werd het voor de minister duidelijk wat een hulphond betekent voor een veteraan met PTSS en zijn gezin.
 
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert: “ik ben mij zeer bewust van de complexiteit van PTSS en hoop dat met mijn toezegging zoveel mogelijk veteranen met PTSS, die baat kunnen hebben bij een veteranenhond, er één kunnen krijgen." In Nederland leven enkelen duizenden veteranen met PTSS.
 
© Nationale Zorggids