Normal_cocaine

De gemeente Amsterdam heeft besloten de waarschuwingsborden, waarop staat dat witte heroïne aan toeristen wordt verkocht als cocaïne, terug te plaatsen in de stad. Dit heeft de gemeente besloten na een nieuw incident met drie Deense toeristen. 

De drie Denen van 21, 22 en 24 jaar werden in de nacht van 25 op 26 februari onwel na het gebruik van witte heroïne. Het drietal is met de ambulance afgevoerd en zijn inmiddels na behandeling weer ontslagen uit het ziekenhuis.

De gemeente Amsterdam besloot in november om een groot aantal waarschuwingsborden te plaatsen na een reeks incidenten. Destijds overleden drie Britten aan witte heroïne en moesten nog 14 anderen gereanimeerd worden na het snuiven van de drug. Omdat in december, ondanks de grote toeristenstroom in Amsterdam, geen incidenten meer hebben plaatsgevonden, werden de borden weer weggehaald.

In samenwerking met het Openbaar Ministerie, de politie en de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) worden ook flyers uitgedeeld, met een ‘cocaïne alert’. Daarin wordt gevraagd om de straatdealers te negeren.

© Nationale Zorggids