Normal_normal_logo_igz

Zorgvilla Ridderspoor in Nuth voldoet aan de aanwijzing van de staatssecretaris van VWS afgelopen november. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De organisatie heeft de laatste maanden de zorg sterk verbeterd.

Op advies van de inspectie gaf de staatssecretaris Zorgvilla Ridderspoor in november 2014 een aanwijzing op grond van de Kwaliteitswet zorginstellingen. Uit onderzoek van de inspectie bleek dat zorgplannen niet goed genoeg waren en dat medewerkers hier niet goed mee konden werken. Daarnaast moest de organisatie ook nog beleid maken voor medicatieveiligheid en het voorkómen van vrijheidsbeperkende maatregelen.

De laatste vier maanden bracht de IGZ twee keer een bezoek aan Zorgvilla Ridderspoor. Bij het eerste bezoek bleek dat de organisatie al veel verbeteringen had doorgevoerd, maar nog niet genoeg. Bij het tweede bezoek zag de inspectie dat de zorgvilla ook de laatste zaken verbeterd had. De zorgplannen zijn nu op orde, er is beleid voor onder andere medicatieveiligheid en de kennis van medewerkers is toegenomen. Daarnaast heeft Zorgvilla Ridderspoor meer verpleegkundigen ingezet in de zorg. De instelling voldoet nu aan de aanwijzing van de staatssecretaris. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen.

© Nationale Zorggids