Logo_psy

Vanaf dit voetbalseizoen steekt Inter-Psy onder de naam Health i Port geld in FC Groningen. De psychiatrische zorginstelling is namelijk de rugsponsor van de voetbalclub. SP is kritisch over het feit dat er zorggeld naar het profvoetbal gaat. Kamerlid Renske Leijten noemt het “een gotspe”, dat meldt Dagblad van het Noorden. 

Inter-Psy steekt samen met Siemens geld in de rugsponsoring van de voetbalclub uit het noorden, gekoppeld aan de huur van ruimte in het trainingscomplex van de club en een skybox. Carl Blijd, bestuurder/psychiater bij Inter-Psy, weigert te zeggen om hoeveel geld het gaat. “Om te beginnen is het een initiatief van Inter-Psy en doet Siemens mee, maar we zoeken nog meer partijen die zich willen verbinden aan Health i Port'', zegt Blijd.

Renske Leijten gaat Kamervragen stellen. Ze wil helderheid over deze sponsoring. “Geld voor zorg moet naar zorg en niet naar het sponsoren van een voetbalclub, hoezeer ik het FC Groningen ook gun. Ik wil weten hoeveel geld er mee gemoeid is en hoe dat wordt opgebracht. Een GGZ-instelling wordt vergoed voor behandelingen van patiënten en niet voor het sponsoren van voetbalclubs, dat moet helder zijn.”

© Nationale Zorggids