Normal_centrum_jeugd_gezin_cjg_logo

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Barneveld organiseert in maart, april en mei vier cursusavonden over Oplossingsgericht Opvoeden. Tijdens deze vier workshops ontwikkelen ouders van kinderen in de puberleeftijd oplossingsgerichte vaardigheden, waarmee ze pubers kunnen helpen bij het overwinnen van problemen. Dat meldt CJG Barneveld.

Tijdens de cursus krijgen de cursisten praktische adviezen over de opvoeding van pubers, die ook heel bruikbaar zijn in de communicatie met volwassenen. Er worden verschillende praktische oefe-ningen gedaan en er is gelegenheid om ervaringen te delen met andere ouders. Naast ouders is de cursus is ook toegankelijk voor anderen die betrokken zijn bij de opvoeding van pubers, zoals begeleiders in het onderwijs en beroepsopvoeders.

Het programma van de cursus ziet er als volgt uit:

  • Workshop 1: 9 maart 2015

Onderwerp: Een andere ‘mindset’ en je kwaliteiten als opvoeder. Over positief opvoeden, communiceren met aandacht en de kracht van complimenten.

  • Workshop 2: 23 maart 2015

Onderwerp: Alle neuzen in de goede richting. Over het reageren op ongewenst gedrag van je kind en het versterken van de ouderlijke samenwerking daarin.

  • Workshop 3: 13 april 2015

Onderwerp: Veranderen wat je anders wilt. De uitzondering op de regel. Over creatieve manieren om problemen op te lossen.

  • Workshop 4: 11 mei 2015

Onderwerp: Probeer eens iets anders! Hoe coach ik mijn kinderen om verantwoordelijkheden te nemen voor hun acties?

Op verzoek (en bij voldoende belangstelling) kan er een vijfde follow-up avond worden georganiseerd. Aanmelden voor de cursus kan via cjg@cjgbarneveld.nl. Meer informatie kan worden verkregen bij CJG Barneveld, 0342-414816.

© Nationale Zorggids