Normal_premature_infant_with_ventilator

Vandaag werd voor het eerst een kraampakket speciaal voor te vroeg geboren kindjes uitgereikt. Het pakket biedt ouders materiaal aan om aan de behoeftes van een te vroeg geboren baby te voldoen. Het eerste exemplaar werd vandaag uitgereikt in het Medisch Centrum Alkmaar. Dit meldt RTV Noord Holland. 

Het idee komt van Bertine Brookhuis. Zij kreeg zelf een zoon die te vroeg geboren werd. Aldus Brookhuis is het vaak een traumatische ervaring voor ouders om vanuit huis opeens weken in het ziekenhuis te moeten verblijven terwijl hun te vroeg geboren kindje sterker moet worden. Om iets met haar ervaringen te doen heeft ze een stichting opgericht die het makkelijker wil maken voor ouders om om te gaan met een vroeggeboorte. Deze stichting, Prilleven, heeft vervolgens samen met het Medisch Centrum Alkmaar een speciaal kraampakket ontwikkeld. 
 
Hier zit bijvoorbeeld een dekkentje in waarmee de ouders hun kindje toch een beetje aan kunnen kleden, ook als het nog geen kleren aan mag. Of een poppetje dat de moeder bij zich in bed kan houden, om vervolgens de dag daarna bij het kindje in de couveuse te leggen zodat de baby de geur kan ruiken. Moeder Anita en baby Indie-Louise, die in de 34ste week geboren is, waren de eerste die het speciale kraampakket kregen. 
 
© Nationale Zorggids