Normal_zwanger_zwangerschap_gezin

Op dinsdag 24 november houdt de kraamafdeling van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen een informatieavond. Tijdens deze avond krijgen zwangeren en hun partners praktische informatie over belangrijke aspecten tijdens de zwangerschap, bevallen in eigen huis en in het ziekenhuis en over de kraamtijd. Dat meldt Krant van Hoogeveen. 

Een eerstelijns verloskundige, gynaecoloog en verpleegkundige houden gezamenlijk een presentatie over de zwangerschap en bevalling. De volgende onderwerpen worden besproken: normale zwangerschap en bevalling, ziektebeelden en complicaties gedurende de zwangerschap en bevalling, de 'natuurlijke' keizersnede en gezinsgerichte zorg.

Na de presentatie is het voor bezoekers mogelijk om de kraammarkt te bezoeken. Daar kunnen zij informatie krijgen over bijvoorbeeld borstvoeding en zwangerschapscursussen. Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep, organiseert de avond in samenwerking met Verloskundigenpraktijk Hoogeveen, Verloskundigenpraktijk Petit, Verloskundig Centrum Meppel en De Wolden, Verloskundigenpraktijk Midden-Drenthe en Icare Jeugdgezondheidszorg. Deelname is gratis. 

© Nationale Zorggids