Normal_images__6_

De tablet is het populairste apparaat dat met senioren meegaat op vakantie. De ouderen stoppen de tablet vooral in hun koffer om contact te onderhouden met familie en vrienden. 2 jaar geleden was de laptop met 50 procent nog het populairste apparaat. Dit meldt de Gelderlander naar aanleiding van onderzoek van SeniorWeb. 

In 2014 neemt 51 procent van de ouderen een tablet mee op vakantie. In 2012 was dit nog maar 23 procent. Laptops gaan niet meer met 50 procent van de ouderen mee, zoals 2 jaar geleden. Zij zijn in nog maar een kwart van de reistassen te vinden. Het merendeel van de ouderen (89%) neemt ook een digitale camera mee op vakantie. De e-reader is minder populair en gaat in 28 procent mee. 
 
De tablets gaan mee op vakantie omdat de ouderen dan online kunnen zijn. De belangrijkste reden om online te zijn is om via e-mail contact te onderhouden met het thuisfront (49%). Ook willen de ouderen verbinding met het internet om zo te kijken naar de weersvoorspelling (37%) of het nieuws (36%). Senioren gebruiken het internet op vakantie ook om informatie te vinden over de omgeving (23%) en routebeschrijvingen op te zoeken of de weg te vinden (17%). Daarnaast onderhoudt ongeveer 15 procent het contact via WhatsApp. 
 
© Nationale Zorggids