Normal_thumb_wat_neem_je_mee

De vraag naar e-health in de zorgsector wordt steeds groter. Babybalance speelt hierop in door aanstaande ouders voorlichting- en instructiefilms aan te bieden via haar videoplatform. De films gaan over onderwerpen die spelen tijdens de zwangerschap, de kraamtijd en in de drie maanden na de geboorte van de baby. Dat meldt Babybalance.

Wat neem je mee naar het ziekenhuis als je gaat bevallen? Hoe doe je de baby een luier om? Wat komt er kijken bij het geven van borstvoeding? Hoe kun je je baby masseren? Een greep uit de onderwerpen die terugkomen in de video's. De informatie is gebaseerd op wat de richtlijnen voor de kraamzorg voorschrijven én op de praktijk van ervaren kraamverzorgenden. In combinatie met de fysieke kraamzorg, zijn ze bedoeld om de baby een veilige en gezonde start in het leven te geven. De video's zijn nu nog in het Nederlands maar binnen afzienbare tijd ook beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Arabisch en Turks.

Diverse labels van zorgverzekeraar Achmea vergoeden deze vorm van e-health aan hun Amsterdamse verzekerden sinds oktober. De video's bieden kansen om de kwaliteit van de geboortezorg te vergroten, betaalbaar én toegankelijk te houden, zo luidt de motivatie.

© Nationale Zorggids