Logo_danieldenhoed

Met het hijsen van honderd jubileumvlaggen op de Boompjes in Rotterdam start maandag 1 september de najaarscampagne van het eeuwfeest ‘100 jaar Daniel den Hoed’. Rotterdam viert in september en oktober het honderdjarige bestaan van kankerbehandeling en -onderzoek in de stad. Dat meldt het Erasmus MC. 

Honderd jaar geleden opende het Rotterdam Radiotherapeutisch Instituut haar deuren. Onder leiding van radioloog Daniel den Hoed groeide deze kliniek uit tot een gerenommeerd kankerinstituut. In 2014 is alle oncologische zorg, behandeling, onderwijs in Rotterdam gebundeld onder de naam Erasmus MC Kanker Instituut. Het honderdjarige bestaan van oncologische zorg in Rotterdam wordt gevierd met diverse inzamelingsacties in de strijd tegen kanker.

Zo zijn er acties op basisscholen, maar ook in winkels, horeca en bedrijven. De Hoed van Daniel zal hierin centraal staan en overal in Rotterdam en omstreken zichtbaar zijn. In september komen duizenden leerlingen van verschillende basisscholen in actie met het knutselen en versieren van de Hoed van Daniel. In winkels en horeca is er een grote spaarpottenactie, waarbij geld wordt ingezameld in 'hoedspaarpotjes'. Bedrijven houden een estafette waarbij de Hoed van Daniel van het ene naar het andere bedrijf gaat om in actie te komen.

Op vrijdag 31 oktober zal een grote inzameldag in het Erasmus MC het sluitstuk vormen van de campagne. Alle deelnemers aan de verschillende acties komen bij elkaar om de opbrengst van hun acties kenbaar te maken. De inzameldag valt samen met het Open Huis van het Erasmus MC Kanker Instituut. Zowel op de centrumlocatie als de locatie Daniel den Hoed is het mogelijk nader kennis te maken met de verschillende onderdelen van zorg, onderwijs en behandelingen op het gebied van kanker.

© Nationale Zorggids