Logo_zuur_chemie_waarschuwing_

(Novum) - De spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is weer helemaal open. Een deel van de afdeling moest worden gesloten vanwege een patiënt die een bijtende stof over zich heen had gekregen. De patiënt heeft brandwonden opgelopen, meldt het ziekenhuis.

De schadelijke stof blijkt glastex te zijn, een zeer sterk, geconcentreerd, zuur reinigingsmiddel voor glas. Mensen kunnen onwel raken van de damp van de stof. Een behandelend arts kreeg erdoor lichte ademhalingsproblemen.

De brandweer besloot een deel van de spoedeisende hulp af te sluiten, omdat niet direct duidelijk was om welke stof het ging. Ook bij de man thuis in Zwijndrecht zette de politie een gebied af. De man, die de stof tijdens werkzaamheden over zich heen had gekregen, was eerst thuis in Zwijndrecht wezen douchen. Daarna besloot de man naar het ziekenhuis te rijden.

Na onderzoek bleek de situatie in Zwijndrecht veilig. Ook de spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhis heeft van de brandweer groen licht gekregen weer open te gaan.

De gedeeltelijke ontruiming van de spoedeisende hulp is volgens het ziekenhuis goed verlopen. Ambulances en omliggende ziekenhuizen zijn tijdelijk gevraagd de patiënten van het Maasstad Ziekenhuis op te vangen.